Üdvözlök minden kedves Látogatót!

Ez az oldal a régi magyar játékvasutakat és azok gyártóinak történetét kívánja bemutatni. Az itt található írott és képi anyag másfél évtized kutatómunkája. Ez a terület sajnos alig dokumentált, így az idősebb gyűjtők "távozásával" egyre több információ vész el nyomtalanul... Ez a felismerés sarkallt arra, hogy leírjam és most a régi játékvonatok szerelmesei elé tárjam az általam eddig összgyűjtött hiányos, de mégis hiánypótló jellegű anyagot a témában.

Egyúttal szeretném megköszönni a segítséget mindazoknak akik informácóval, esetleg gyűjteményük féltett és kedves darabjainak fotózási lehetőségével, vagy egyéb módon segítették ennek az oldalnak a létrejöttét.

Észrevételeket, informácókat illetve újabb képeket a honlapon még nem szereplő régi játékvonatokról a jatekvasut@gmail.com email címre várok.

Keresek megvételre és cserélek mindenféle régi játékvasutat, villanyvasutat.

A honlapon szereplő képek és írott anyagok teljes vagy részleges felhasználása, írott, nyomtatott, internetes sajtóban vagy bármilyen fel nem sorolt formában, engedélyköteles. Egyeztetés és engedélyeztetés: jatekvasut@gmail.com